تبلیغات
علوم تجربی راهنمایی
علوم تجربی راهنمایی
 
قالب وبلاگ
نظر سنجی
نظر شما در مورد این وبلاگ چیست؟





پیامک تصادفی
آب و هوا
کلیپهای جالب
شما یادتون نمیاد ...
اوقات شرعی
خرمالو
خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های C ، B3 ، B2 و B1 است، در ضمن این میوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.
خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن است و چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد نه‌تنها قدرت بینایی کم می‌شود، بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می‌شود.

هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف

آن زیاده‌روی کنند


یك متخصص تغذیه گفت: «خرمالو» سرشار از آب و بتاکاروتن است ، چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی کم می شود بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می شود.

دکتر ناهید غلامی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های C ، B3 ، B2 و B1 است، در ضمن این میوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.

وی تصریح کرد: بخش گوشتی این میوه محتوی مقدار زیادی فیبر، مواد آنتی اکسیدانی همچون تانن، فنول، لیکوپن، لوتئین، مواد قندی، پکتین و اسید می باشد. عمده ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارد، اسید مالیک و اسید تارتاریک و اسید سیتریک است.

به گفته این متخصص تغذیه، خرمالو به دلیل دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بسیار مفید شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده کلیه و کبد می باشد، با وجود عناصری همچون پتاسیم و منیزیم در این میوه، خرمالو کلسترول بد و فشار خون را نیز کاهش می دهد به همین دلیل این میوه برای سلامتی بیماران قلبی و افراد دارای چربی و فشار خون بالا بسیار مفید است. از طرفی به دلیل دارا بودن پکتین که یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است، باعث کاهش چربی های خون می شود.

خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن است و چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد نه‌تنها قدرت بینایی کم می‌شود، بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می‌شود.

خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانندکلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد. خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خون‌سازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه و کبد است.

هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف

آن زیاده‌روی کنند

عمده‌ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارند شامل اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک هستند. این اسیدها باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و روی می شود.

اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آن‌ها موثر است.

میوه رسیده خرمالو سینه را نرم می‌کند و از آن برای درمان اسهال خونی هم می‌توان استفاده کرد.

دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند.

 

خرمالو؛ غنی از فیبر و بتاکاروتن

فواید بتاکاروتن موجود در خرمالو

بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت می‌شود. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین Aبوده و در داخل بدن می‌تواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب می‌شود.

خرمالو

* از مهم‌ترین خواص بتاکاروتن می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن اشاره نمود. آنتی‌اکسیدان‌ها با جمع‌آوری رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان، از سلول‌های بدن در برابر تخریب محافظت می‌کنند؛ بنابراین بتاکاروتن می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد. چنانچه غلظت آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن کاهش یابد، احتمال اکسیداسیون چربی‌های خون زیاد می‌شود. چنانچه LDL اکسیده شود وارد جدار عروق شده و به تشکیل پلاک و گرفتگی عروق کمک می‌کند. بتاکاروتن رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان را خنثی و از اکسیداسیون LDL جلوگیری می‌کند. بنابراین بتاکاروتن که مقدار آن در خرمالو قابل توجه است، می‌تواند از بروز پلاک‌های خونی و نهایتاً بروز انواع بیماری‌های قلب و عروق جلوگیری نماید.

 

* از دیگر خواص بتاکاروتن و ویتامین A، پیشگیری از بروز سرطان است. یکی دیگر از مضرات رادیکال‌های آزاد اکسیژن، تخریب DNA است. چنانچه DNA آسیب ببیند، احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن به شدت افزایش می‌یابد. بتاکاروتن با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد می‌تواند در پیشگیری از بروز سرطان موثر باشد. ویتامینA برای سلامت سلول‌های مخاط ضروری است. چنانچه کمبود ویتامین A در بدن وجود داشته باشد، سلول‌های مخاطی تغییر شکل داده و به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود. ویتامین A همراه با یک آنتی‌اکسیدان نظیر بتاکاروتن می‌تواند به طور موثری از بروز برخی انواع سرطان خصوصاً سرطان ریه، پوست، کولون، پروستات و کبد جلوگیری کند.

خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد

* علاوه بر آن، بتاکاروتن موجب افزایش تعداد و کارایی سلول‌های ایمنی بدن می‌شوند. ویتامین A نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن خصوصاً سلامت دستگاه گوارش موثر است.

 

فواید فیبر موجود در خرمالو

* یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی، خصوصاً قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند.

* همچنین دریافت فیبر از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن می‌شود.

* فیبر همچنین موجب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده شده و مانع رشد باکتری‌های مضر در آن می‌شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشاء انرژی برای سلول‌های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید.

برگ درخت خرمالو

خواص برگ درخت خرمالو

در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامین داشته و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماری‌ها استفاده می‌شود.

بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده می‌توان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها استفاده نمود.

 

فشار خونی‌ها خرمالو بخورند

خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد. در 100 گرم خرمالو 160 میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا 168 گرم است حدود 270 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونی‌ها مفید است.

 

دیابتی‌ها خرمالو کم بخورند

هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.





طبقه بندی: مطالب علمی،  طب سنتی،  گیاهان دارویی، 
[ شنبه 20 آبان 1391 ] [ 08:46 ب.ظ ] [ محمد صمدی پور ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ


این وبلاگ جهت استفاده دانش آموزان و دبیران عزیز می باشد .امید است بتواند مکملی جهت درک بهتر این مباحث باشد.
مدیر وبلاگ : محمد صمدی پور دبیر علوم تجربی راهنمایی
سبزوار - خوشاب
تلفن 09154452247
ایمیل msamadipoor@gmail.com

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب
سرگرمی
رتبه وبلاگ
دانستنیها
سایت های مفید
پرتال جامع فرهنگی اطلاع رسانی راسخون